Iznašli način kako odstraniti CO2 iz ozračja

Znanstveniki iz podjetja NewLight Technologies so iznašli način kako CO2 odstraniti iz ozračja in ga spremeniti v nekaj koristnega. To je zelo pomembno odkritje, ki bo imelo pozitivne učinke na naše okolje.

Preberi več

Leta 2017 po svetu za kar 65 milijonov ton e-odpadkov

Glavna krivca za kopičenje elektronskih odpadkov pa sta ZDA in Kitajska, saj so Američani lani proizvedli 9,4 milijonov ton e-odpadkov, Kitajci pa dobra dva milijona ton manj. V Sloveniji pa smo lani ustvarili 17 kilogramov e-odpadkov na prebivalca oziroma kar deset kilogramov več od svetovnega povprečja.

Preberi več

Jedrske odpadke bi lahko spremenili v steklo

Človeštvo se še vedno izredno zanaša na jedrsko energijo za proizvodnjo električne energije. Čeprav je tak način pridobivanja energije relativno čist in nenevaren za okolje, pri tem procesu nastajajo ena najbolj nevarnih in ljudem škodljivih snovi - jedrski odpadki.

Preberi več
Zbiranje odpadkov

Naše podjetje zbira različne koristne (surovine) in nekoristne odpadke; nevarne in nenevarne odpadke. Pri Agenciji RS za okolje smo za nedoločen čas registrirani kot zbiralec odpadkov pod zap. št. 35469-67/2011

Preberi več
Predelava odpadkov

Pri Agenciji RS za okolje smo pridobili okoljevarstveno dovoljenje za predelavo odpadkov oz. recikliranje kovinskih in nekovinskih odpadkov. Na seznamu predelovalcev odpadkov smo navedeni pod št. 504.  

Preberi več
Elektropoliranje

Elektropoliranje nerjavnih jekel (inox) je elektrokemijski proces, kjer se izvaja odvzemanje materiala z enosmernim električnim tokom. Rezultat elektropoliranja je izenačena, nehrapava in visoko sijajna površina obdelovanega proizvoda.

Preberi več
Čiščenje oljnih lovilcev, maščobnih lovilcev ter rezervoarjev

Nudimo učinkovito, okolju prijazno in ugodno čiščenje: lovilcev olja, maščob, oljnih jam, naprav za ločevanje olja in vode, rezervoarjev naftnih derivatov ter drugih rezervoarjev, peskolovov, bioloških čistilnih naprav in greznic.        

Preberi več

Elektronski evidenčni list

Prehod na IS odpadki - izpolnjevanje in potrjevanje elektronskih evidenčnih listov s 1.1.2013

Več o novi Uredbi o odpadkih tukaj...

Delovni čas

Ponedeljek - petek:
od 7.00 - 15.00 ure

Sobota, nedelja in prazniki:
zaprto

Kontakt

EKO LES plus d.o.o.

Partizanska ulica 11
SI-2319 Poljčane

Telefon: 02/802 83 15
Faks: 02/802 83 16
Elektronska pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.